Parádi Veterán Hegyi Felfutó Menetpróba a Gulf és Molnár órás kupáért

Igazi autó- és motorcsodák és gyönyörű látvány a veterán járművek szerelmeseinek. A Trabanttól a Porsche-ig, a Simsontól a Pannónián át a 30-as évekbeli BMW-ig maximum 100 nevező vonul fel a Parádi Veterán Hegyi Felfutón és Menetpróbán (a hely adottságai miatt). A patinás állapotú autók és motorok mellett a versenygépek tulajdonosai is minden évben megmutatják büszkeségeiket.

2016 óta rendezzük meg a háború előtti, veterán és youngtimer korú járművek átlagtartó versenyét a Mátra egyik legszebb településén, Parádon, pontosabban a Parád és Bodony teleüléseket összekötő szerpentinen július utolsó vasárnapján.

A parádi menetpróba a MAVAMSZ Veterán Hegyi Felfutó Országos Bajnokság III. futama, ami a Gulf és Molnár Órás kupáért zajlik.

A versenyzők már kora reggeltől szebbnél-szebb autókkal és motorokkal gyülekeznek a parádi depóban (korábban a parádfürdői depóban). Az esemény évről-évre több érdeklődőt vonz. 2020-tól 100 jármű a nevezési limit a felfutóra, ami általában gyorsan betelik, így érdemes időben jelentkezni.

A regisztráció és az eligazítás után indul is a mezőny a Parád és Bodony közötti pályára, ahol egy edző kör után két mért kört teljesítenek a résztvevők.

Átlagtartó verseny révén itt nem a gyorsaság számít, hanem az időkülönbség. Az nyer, akinek a két futamon mért ideje a legközelebb esik egymáshoz.

A futamok teljesítése után a parádi Közösségi Házban értékeljük az eredményeket. 2020-tól a parádi menetpróbán egy új díjért is versenyezhetnek a nevezők. A „Skoda nagymestereként” is gyakran emlegetett Vajvoda Sándor emlékére, az Ő nevét viselő Emlékkupát az szerezheti meg, aki valahogy kötődött a „tuning-mesterhez”.

Szabadadon felhasználható képek

A parádi menetpróbákon készült, szabadon felhasználható képek Google Drive mappákban

Tovább a Google Drive mappához