Versenykiírás és részvételi feltételek

2019. július 28-án kerül megrendezésre 4. alkalommal Parád és Bodony települések között a MAVAMSZ Veterán Hegyi Felfutó Országos Bajnokság III. futama a Gulf kupáért

A parádi Veterán Hegyi Felfutó az évenként megrendezésre kerülő MAVAMSZ védnökségű rendezvénysorozat 3. fordulója.

Részvételi feltételek

Részvételi feltételek letöltése

Lebonyolítási forma:

A rendezvény nem verseny, hanem menetpróba, csak  egyenletességi időmérés sebesség meghatározással, ezért licensz sem szükséges. Nem a gyorsaság számít, hanem a pontosság! A menetpróba lényege, hogy minél kisebb legyen a különbség a két futam ideje között. Minden egyéb esetben a MAVAMSZ és a FIVA szabályzata az irányadó. Zárt pályán, sportbírókkal, Országos Mentőszolgálat esetkocsijával biztosított a rendezvény. Fotocellás időmérés, 1/100-as pontossággal. Időmérés ellen óvásnak helye nincs!

Figyelem! A rendezvény átlagtartó ügyességi menetpróba. Az átlagsebesség (45km/h) jelentős túllépése, renitens száguldozás, valamint mások veszélyeztetése azonnali kizárást eredményez!

Technikai feltételek:

30 évnél régebbi gyártmányú jármű autó és motorkerékpár kategóriában, illetve korlátozott számban youngtimer (25 évnél idősebb) járművek. Ennél fiatalabb, de korhűre épített replikák egyedi elbírálással nevezhetnek.

Stopper, illetve más időmérő szerkezet használata tilos! Időmérő használata kizárást eredményez!

A járművek fényszóróinak üvegét kérjük leragasztani.

(Sokan kérdezték már, mért kell leragasztani a lámpákat? Régi idők racing feelingje, mondhatjuk hagyománytisztelet. Veterán járművek fényszórói még üvegből készültek és koccanás esetén a szilánkok, üvegdarabok szétpergését hivatott megakadályozni. A pályán szétszóródó üveg balesetveszélyes a járművekre, és a nézőkre is.)

Csak megfelelő műszaki állapotú járművek indulhatnak. Ezt gépátvétellel ellenőrizzük. A nem megfelelő műszaki állapotú jármű és a védőfelszerelés hiánya esetén a részvételt a rendezők megtilthatják, ez esetben a részvételi díj nem jár vissza.

Rajtszámot a rendezőség biztosít, a rajttábla és annak felhelyezése, rögzítése a versenyző feladata, elhelyezésében a rendezők utasítása az irányadó. Rajtszám az éves bajnokság idejére szól.

veterán rajtszám

Nevezés

Tisztelettel meghívunk minden veteránjármű tulajdonost és oldtimer járműveket kedvelő érdeklődőt a 2019. július 28-án lebonyolításra kerülő rendezvényre, Parádra.

HELYSZÍN:

Depó: Parádfürdő, parkoló (térkép a kapcsolat oldalunkon)

Útvonaltervezés a depóhoz a kapcsolat oldalon

Verseny: Parádot Bodonnyal összekötő útszakasz

Információ: a kapcsolat oldalunkon található elérhetőségeinken

NEVEZÉS:

Nevezési díj (a nevezési határidőig, 2019. július 24-ig): 12.000 Ft.
Számla tulajdonosa: CLASSIC MOTORSPORT CLUB,
Számla száma: OTP 11734004-20505521,
Megjegyzés rovatban szerepeljen a “név“, és a “támogatói hozzájárulás” !

Benevezett, de el nem indult nevezők nevezési díját a rendezők nem térítik vissza.

Korlátozott számban a helyszínen is fogadunk el nevezéseket, ezek díja 15.000 Ft. háború (1945) előtti járművek nevezése díjmentes.

A kitöltött nevezési lapot kérjük küldje el a veteranparad@gmail.com címre.

Támogatóink, Partnereink